Seksuologische hulpverlening

Therapie

Iedereen kan zich onzeker voelen over seksualiteit. Als seksuoloog help ik u om uw eigen seksuele verlangens te ontdekken en daarover te praten. Ik help u erachter te komen wat er niet goed gaat en wat er anders kan. Het maakt daarbij niet uit of u een relatie hebt of alleenstaand bent.

 

Alle leeftijden

Seksuologische hulpverlening is voor alle leeftijden. Jonge mensen, maar zeker ook ouderen, hebben soms allerlei lichamelijk ongemakken die invloed hebben op de seksuele relatie. Juist dan is communicatie belangrijk. De therapie richt zich op het optimaliseren van intimiteit en seksualiteit.

Problemen op seksueel gebied hoeven lang niet altijd iets te maken met een relatie. Ook het ontevreden zijn over uw lichaam of over bijvoorbeeld uw geslachtdelen kan problemen geven.

U kunt eveneens bij mij terecht wanneer u het als vervelend ervaart dat u helemaal niks met seksualiteit hebt.

In mijn praktijk zijn volwassenen en jongeren in een hetero-, homo-, lesbienne-, bi-, of transgender-seksuele relatie of zonder relatie, van harte welkom.

 

Psychische of lichamelijke problemen

Wanneer u niet lekker in uw vel zit, kan dat van invloed zijn op uw seksualiteit. Een psychisch probleem, zoals een depressie, werkstress of een ruzie kan een negatieve invloed hebben op uw seksleven. Ook na een operatie, wanneer u chronisch ziek bent of een lichamelijke beperking hebt, kan het zijn dat vrijen niet meer gaat zoals eerder.

Emoties als verdriet of angst kunnen daarbij een rol spelen wat u onzeker kan maken. Ook dan is het belangrijk om met elkaar te blijven praten. Bij de therapie help ik bij het onder woorden brengen van uw gevoelens waarmee contact, de intimiteit en het plezier in seks mogelijk weer hersteld wordt.