Relatie en Overspel

Vreemdgaan (fysiek)

Wat vreemdgaan- overspel-ontrouw of affaire is, verschilt voor iedereen.

Wat voor de één vreemdgaan is, kan voor een ander onschuldig voelen.

Oorzaken voor vreemdgaan kan zijn dat je iets mist in de relatie, bijvoorbeeld intimiteit of seksualiteit. Maar, Vreemdgaan kan ook te maken hebben met lustgevoelens of verlangen naar een ander, de ander heeft dan bijvoorbeeld iets aantrekkelijks wat moeilijk te weerstaan lijkt.

Vreemdgaan kan ook ontstaan door een drang naar iets nieuws en het opzoeken van spanningen. Relatieherstel na vreemdgaan is mogelijk maar het is samen hard werken. Het herstel van de vertrouwensbreuk is een zwaar proces. Samen praten over pijn, angst, woede en boosheid is lastig als je twee verschillende belangen hebt.  Wanneer samen praten over vreemdgaan moeizaam gaat kan het jullie helpen om hiervoor in relatietherapie te gaan.

Vreemdgaan (online)

De keerzijde van technologie is dat het in sommige gevallen ook leidt tot minder prettige situatie; Sexting, pikante berichten uitwisselen of flirten op social media kan tot problemen binnen de relatie leiden wanneer de ander zich hierdoor bedrogen voelt

Het belang van samen op zoek gaan naar waar ieders behoeftes vandaan komen kan helpen om elkaar beter te begrijpen. Daarmee tevens te leren over de wensen en verlangens van de ander, wat kan zorgen voor een betere verbinding met elkaar.