Relatietherapie

In een relatie gebeuren veel plezierige dingen maar, soms gaat het niet helemaal lekker.

Relatie is een werkwoord!

Soms is een relatie, ondanks hard werken, niet meer de relatie zoals jullie alle twee wensen. Dat zou kunnen zorgen voor een benauwend gevoel, eenzaamheid en onbegrip tegenover elkaar. Door wederzijdse kritiek, pijnlijke verwijten ontstaan negatieve patronen die leiden tot een onbalans binnen de relatie. Wat resulteert in minder verbinding tussen elkaar.

Herkenbare patronen van een relatie in onbalans zijn;

-terugtrekken – aanvallen, aanvallen – aanvallen, terugtrekken – terugtrekken.

Het kan helpen om bovenstaande patronen bespreekbaar te maken en daarnaast te doorbreken, waardoor het jullie weer lukt om samen te werken aan jullie relatie.

Helpend kan zijn om bovenstaande patronen bespreekbaar te maken en te doorbreken zodat het jullie weer lukt om samen te werken aan jullie relatie.

Het uitgangspunt dat ik hiervoor toepas is o.a. de methodiek Emotionallly Focused Therapy (EFT).

Dit is een wetenschappelijk bewezen effectieve vorm van relatie therapie. Centraal in deze vorm van therapie staat de vraag: “ben je er voor mij als ik je nodig heb?”

In deze therapie leer je je relatie patronen te herkennen en krijgen jullie handvatten aangereikt om negatieve patronen te stoppen en leren jullie om op een positieve- en effectieve wijze met elkaar in gesprek te raken.

EFT is voor koppels van alle leeftijden, alle typen seksuele voorkeuren en relaties, samenwonend, lattend of gehuwd.

Andere methodieken waar ik gebruik van maak zijn narratieve therapie, oplossingsgerichte therapie, schema- en traumatherapie en schematherapie en partnerrelatie.

Uitleg over EFT

Uitleg over narratieve therapie

Uitleg over oplossingsgerichte therapie

Uitleg over cognitieve therapie

Uitleg over schema therapie

Uitleg over schema therapie voor partnerrelaties

Uitleg over trauma therapie – EMDR

Uitleg over ABFT